Kolmården Adventure Race 2013

Kolmården Adventure race
3:a i Mixklassen med Annelie Persson. Kul tävling och fint väder.
Grenarna var: Prolog, MTB-O, Orientering, Kajakpaddling.

Prolog

Kort runda på ca 1,6 km terränglöpning runt tävlingsplatsen. Vi bestämmde oss för att gå ut ganska lugnt. Tävlingen avgörs inte på prologen.

MTB-O

Vi gick ut som 4-5:a med flera lag hack i häl. På väg till första kontrollen hände inte så mycket.
Men på väg till 2:a-kontrollen ser vi ett par lag göra ett dåligt vägval och direkt efter det träffar vi även på ledarlaget som kommer ut från skogen på en liten stig (ingen aning om vad de gjorde där.. ).
Vi är i detta skede i ledningen i ett par sekunder innan de kör om oss.
Väl framme vid andra kontrollen stämplar vi som andra lag bara 12 sekunder efter tätlaget. Lång sträcka till 3:e kontrollen och vi blir ifrånåkta med ett par minuter och vi tappar även ner till 3:e platsen igen.
Placeringsmässig händer det inte mer under MTB:n men vi håller avståndet till täten ganska bra och växlar ut till Orienteringen ca 4 minuter efter täten och ca 1 minut från 2:a-platsen.

Orientering

Inte så svår orientering, men många chanser att göra bort sig.
Vi passerar laget som var nån minut före oss redan till första kontrollen. Vi är nu 2:a igen. Efter ca 2/3 av banan så ser vi 1:a laget och efter ytterligare nån kontroll är vi nästan ifatt ( 20 sekunder efter enligt stämplingssystemet ). In för växling är vi 36 sekunder efter täten!
Vi är snabbast av alla lag på detta delmoment.
Riktigt kul!

Paddling

Ledarlaget hade egna kajaker, och var dessutom bra på att använda dem. Vi ser ledarlaget bokstavligen försvinna i fjärran.
Vi får även se oss slagna av laget som vi hade precis bakom oss. De plockar in de 4 minuters försprång vi hade. Vi är tillbaka nere på 3:e platsen som vi sen håller hela vägen i mål.
Mina armar vill inte alls vara med. Det gick väldigt tungt i början. Orienteringsmässigt är banan lite lurig. Miljön är Arkösunds skärgård med massor av små klippiga öar. På avstånd var det väldigt svårt att avgöra vilken klippa som tillhör vilken ö. Enda orienteringsmetod som fungerar är att ta kompassriktning och sen paddla tills man kommer såpass nära att man kan skilja öarna åt.
Orienteringsmässigt gör vi inga missar men om man hade tappat bort sig på kartan hade det nog varit svårt att läsa in sig igen.

Grymt kul var det! 3:e plats av 14 anmälda lag. 12 tog sig i mål.
Kuriosa: Carolin som var damen i det vinnande mixlaget vann ett par veckor efter tävlingen även Åre Extreme Challenge, så det var inget fel på motståndet.
Med lite mer paddlingsträning för mig (Linus) så kan nog vi bli riktigt vassa på kommande tävlingar!


Foto (1&2): Henrik Vuorinen
Fler bilder från tävlingen finns utlagda av Kolmården Adventure / Henrik Vuorinen på Picasa

Dessutom finns kompletta Resultatlistor.
Samt en artikel på multisport.se